Aktuálně z naší školy

24.05.2016 - Matematika s tablety, 5.B (J. Lišková)

20. 5. žáci 5.B měli soutěživou hodinu matematiky s tablety. Řešili několik matematických kvízů v cloudovém prostředí KAHOOT. V kvízu jsou žákům průběžně pokládány otázky s výběrem odpovědí a jejich úkolem je v časovém limitu vybrat správnou odpověď ...

Celý článek >

20.05.2015 - Čtení s rodiči, 2.B (M. Nekovářová)

Problematice dětského čtenářství se v loňském roce věnovalo několik významných průzkumů, které potvrdily trend klesajícího zájmu o čtení. Nezbytným faktorem, který ovlivňuje ...

Celý článek >

20.05.2016 - Atletické soutěže (M. Švecová)

V tomto školním roce se žáci a žákyně zúčastnili dvou atletických soutěží.  Nejprve se žákyně 8. – 9. třídy zúčastnily Poháru rozhlasu. Své síly srovnaly ...

Celý článek >

19.05.2016 - Branické skály, ŠD (I. Sedláková)

Cílem tohoto výletu byla vyhlídka z Branických skal. Je to přírodní památka, ze které je krásný pohled na Vyšehrad, Pražský hrad, Petřín, Vltavu a jižní část Prahy. Odsud jsme pěšky došli až na Kavčí Hory (foto  zde  ).

16.05.2016 - "Pohádky z Večerníčků", 6. oddělení ŠD (M. Buchar)

V pondělí 16. 5.  sehrálo 6. oddělení školní družiny pod vedením paní vychovatelky Ivany Sedlákové divadelní představení "Pohádky z Večerníčků". Rodiče se potkali, v excelentním podání svých dětí, s pejskem a kočičkou, Bobem a Bobkem, vílou Amálkou a dalšími známými pohádkovými postavami. Večerníčkovské setkání umocnily dokonalé kulisy a kostýmy (foto  zde  ). 

13.05.2016 - Školní turnaj ve stolním tenisu, 2. stupeň (P. Mátl)

V pátek 13. 5. proběhl 1. ročník turnaje ve stolním tenisu pro žáky II. stupně. Žáci se do finálového turnaje probojovali z hodin TV, kde soupeřili v rámci svých ročníků. Vítězství v jednotlivých kategoriích vybojovali Tereza Hrtánková, Tereza Baliamisová, Dalibor Divoký a Otto Novotný (foto  zde  ).
Gratulujeme a za rok se můžeme těšit na 2. ročník povedeného turnaje.

12.05.2016 - Muzeum hudby, ŠD (I. Sedláková)

Kvůli deštivému počasí jsme se místo do Miličovského lesa vydali do Muzea hudby. Prošli jsme si celé první patro s různými hudebními nástroji, vyplnili jsme pracovní listy a také jsme zvládli i dětské hřiště u lanovky (foto  zde  ).

09.05.2016 - Techmánie, 7. a 8. tř. (J. LIšková)

Žáci 7. a 8. třídy se dnes vydali poznávat svět kolem nás prostřednictvím hry do Techmánia Science Centra v Plzni.  Objevovali přírodní zákony, říši zvířat, historii průmyslu a techniky. Prohlédli si staré lokomotivy a unikátní trolejbus ...

Celý článek >

06.05.2016 - Chvaly, 1.B (Z. Kunzová)

Děti z 1.B  se v rámci celoročního projektu Večerníčkovi pohádky zajely 6. 5. podívat na výstavu do zámku Chvaly, kde jim tentokrát ukázali práci Jiřího Trnky (foto  zde  ).

05.05.2016 - Rajská zahrada, ŠD (I. Sedláková)

Nejdříve jsme si pořádně pohráli na dětském hřišti ,,U draka" a potom jsme si prohlídli Rajskou zahradu. Škoda, že jsme si nemohli namočit nohy  (foto  zde).