Aktuálně z naší školy

27.04.2017 - Turistický výlet do Krčského lesa, ŠD (I. Sedláková)

Autobusem jsme se dopravili k Zeleným domkům a odsud jsme sešli do lesa. Nejdříve jsme se vyšplhali na ,,Nový hrádek", který tady nechal zbudovat král Václav IV. Velmi rád tam pobýval a dokonce tam i zemřel. Dnes jsou na kopci pouze zbytky zdí. Poté jsme se vydali podél Kunratického  potoka po žluté turistické značce až k metru Roztyly (foto  zde  ).

27.04.2017 - Úspěch v recitační a pěvecké soutěži (P. Kimla)

Ve středu 26.4. se vybrané děti z naší školy zúčastnily Poetického a pěveckého setkání ve strašnické sokolovně. Ve velké konkurenci uspěla Terezie Dvorská z 3.A se svojí písní s doprovodem trianglu, která postupuje na Dětský galavečer 29.5. od 18:00 v divadle Ypsilon. Terezko gratulujeme!
Foto zde: http://zsbrectanova.rajce.idnes.cz/Poeticke_a_pevecke_setkani/

25.04.2017 - Čarodějnice v družině, ŠD (P. Kimla)

V pátek 28.4. od 14:00 do 16:00 zveme všechny družinové děti na Slet čarodějnic. Můžete se těšit na různé hry, soutěže a opékání buřtů. Při nepřízni počasí bez opékání v tělocvičně do 15:30
Foto z akce zde: http://zsbrectanova.rajce.idnes.cz/Carodejnice_v_druzine_2017/

25.04.2017 - Foto z akce Africké bubny, ŠD (P. Kimla)

V pátek 21.4. proběhla v družině akce s názvem Africké bubny. Děti se naučily pár afrických slovíček, zazpívaly a zatančily si v afrických rytmech. Nakonec si mohly i sami zabubnovat. Všem se nám akce líbila. Foto zde: http://zsbrectanova.rajce.idnes.cz/Africke_bubny/

06.04.2017 - Výstava "Trnkova zahrada 2", ŠD (I. Sedláková)

Dnešní turistický výlet patřil návštěvě interaktivní výstavě v Praze Bráníku. Příběh Jiřího Trnky Zahrada, děti zaujal. Vyzkoušely si všechny nabízené akce. A samozřejmě jsme nemohli nevyužít úžasné hřiště s vysokými  lanovými můstky a tobogány. (foto  zde  )

03.04.2017 - Tvořivé dílničky, ŠD (I. Sedláková)

Blíží se Velikonoce a my jsme si připravili Tvořivé dílničky pro děti v družině, aby si také mohly doma udělat nějakou hezkou velikonoční výzdobu. Aby nám to šlo rychle od ruky, přišly nám pomoci i maminky. Těm samozřejmě moc děkujeme. Děti si měly vyrobit alespoň 3 výrobky, ale většina z nich si udělala všech pět.  Bylo to hezké odpoledne. (foto  zde  )

03.04.2017 - Boulder pohár, 2. stupeň (V. Kunc)

V pondělí 3. 4. 2017 se zúčastnilo 23 žáků 2. stupně lezeckého závodu BOULDER v pražských Holešovicích. Zde si vyzkoušeli, jaké je zdolávat různě obtížné lezecké cesty bez jištění. Závod probíhá v průběhu čtrnácti dní, každý den je vymezen žákům jiných škol. Výsledky budou známy až za několik dní. Žákům se akce velmi líbila a těší se na příští rok. (foto  zde  )

31.03.2017 - Projekt Březen - měsíc knihy, 2.C (V. Denková)

Celý březen se žáci 2.C intenzivně věnovali tématu plném knih. Nejprve si do svých knížek vyrobili zábavné záložky. Následně si sami vyzkoušeli, jak těžký úkol mají ilustrátoři dětských knížek. Zkusili si sami ilustrovat pohádku o Bobovi a Bobkovi. Nakonec je čekal úkol nejtěžší. Stali se sami spisovateli, kteří napsali, ilustrovali a vydali svou vlastní knížku s krátkých autorským příběhem. Práce to byla náročná, ale všichni to zvládli na jedničku! (foto  zde  ) 

06.04.2017 - Fotky z jarních dílen ŠD (P. Kimla)

Fotky z jarních dílen ŠD zde: http://zsbrectanova.rajce.idnes.cz/Jarni_dilny/

01.04.2017 - Výsledky soutěže Pangea, II.stupeň (J. Lišková)

Koncem února se zúčastnilo 32 žáků druhého stupně mezinárodní matematické soutěže Pangea. Pangea si dává za úkol propojit a porovnat znalosti žáků a studentů v různých zemích celého světa. A jak se naši žáci umístili? ...

Celý článek >