Aktuálně z naší školy

16.02.2017 - Ať žije Hurvínek, ŠD (I. Sedláková)

Výstava v Muzeu hl.m.Prahy nás zavedla  do míst Hurvínkovy  narozeninové oslavy. S loutkami Spejbla, Hurvínka, Máničky, tety Kateřiny a Žeryka, jsme si mohli hrát divadlo. Přečetli jsme si spoustu informací  o vzniku těchto loutek. V každé malé místnosti měl Hurvínek hodně přáníček a dárků. Kromě této výstavy jsme si prohlídli i 200 let starý Langweilův model Prahy (foto  zde  ).

14.02.2017 - Workshop: Grafikem za hodinku, 8.tř. (J. Lišková)

Vybraní žáci 8. třídy si vyzkoušeli práci návrháře her na SPŠE V Úžlabině, vymodelovali v 3D modelování postavu Steva z Minecraftu na profesionálních kreslících tabletech. Všichni pracovali kreativně a s velkým zápalem, aby jejich postavička byla nejvíce podobná předloze (foto  zde  ).

13.02.2017 - 15. ročník Speedmat, 5.-7. tř. (J. Lišková)

I v tomto školním roce  se žáci některých tříd zúčastnili celorepublikové soutěže Speedmat ve hbitém a bezchybném počítání. Mezi pět nejhbitějších počtářů naší školy patří tito žáci:
Jiří Pospíšil - 7. tř., Majka Vu - 7. tř., Kristýna Farková - 5. B, Karla Vágnerová - 5. B, Kevin Nquyen - 7. tř. Jiří Pospíšil je v kategorii počítání s celými čísly 2. v ČR a Majka Vu v kategorii počítání s desetinnými čísly 4. v ČR. GRATULUJEME! (foto  zde  ).

02.02.2017 - Muzeum K. Zemana, 7. třída (H. Šusteková)

Ve čtvrtek 2. 2. jsme se vypravili na interaktivní výstavu do Muzea Karla Zemana. Objevili jsme svět geniálních filmových efektů a postupů našeho uznávaného filmového tvůrce. Přímo jsme si osahali jednotlivé scény z filmu Cesta do pravěku, vznesli se na létajícím stroji Barona Prášila a ovládali ponorku z Vynálezu zkázy.  Za chytré odpovědi z písemné hry jsme pomocí radiového kódu našli sladký poklad v truhle (foto  zde  ).

24.01.2017 - Dílna na SŠES, 9. třída (M. Preclíková)

V úterý 24. 1. absolvovali chlapci 9. třídy v rámci předmětu Čsp první blokovou výuku na SŠ elektrotechniky a strojírenství, Jesenická 1 v Praze 10. Z tématu "Bytová elektroinstalace" probrali a prakticky si vyzkoušeli instalaci zásuvkových obvodů, zúročili své znalosti z fyziky a ověřili si svoji šikovnost. Všichni byli úspěšní a spokojeni. Těšíme se na další návštěvu v dílnách SŠ (foto  zde  ).

12.01.2017 - Galerie umění dětí, ŠD (I. Sedláková)

"Byl jednou jeden král Karel  IV.", to byla dnešní interaktivní výstava pro děti z turistického kroužku.  Nejdříve nám slečna průvodkyně povyprávěla příběh krále Karla IV. Děti nás překvapily,  jaké vědomosti mají  o jeho životě a o době  středověku. Potom si mohly sami vyzkoušet hlavolamy, hry, stavebnice, psaní brkem, skládání vitráží i kostýmy. Nejvíce je ale zaujala možnost hrát si na rytíře a bojovat mezi sebou pěnovými meči a dřevci. Až jsme museli hrátky ukončit.  I tato výstava se jim líbila. Byla jiná než ty předešlé (foto  zde  ).

18.01.2017 - Krmítka, 2.C (V. Denková)

V rámci projektu se děti z 2. C dozvěděly o způsobu přezimování různých druhů zvířat. A protože už vědí, že naši stálí ptáci mají v zimě problém sehnat potravu, vyrobily jim krmítka, která pravidelně doplňují semínky (foto  zde  ).

10.01.2017 - Okolí našeho bydliště, ŠD (I.Sedláková)

První lednová vycházka byla do okolí našeho bydliště. Prošli jsme si západní část Záběhlic a pověděli jsme si něco o kopci Hrádek, kde se pěstovalo jedno z nejlepších vín na stolech českých králů...

Celý článek >

03.01.2017 - Ladovské Vánoce, ŠD (I. Sedláková)

Ještě před Vánocemi jsme se jeli podívat do zámku  Chvaly na výstavu Ladovské Vánoce.  Mimo obrázků od Josefa Lady jsme si prohlídli i krásný Andělský betlém a také betlém z keramiky (foto  zde  ).

31.12.2016 - Novoroční přání (M. Buchar)

Přejeme všem hodně zdraví a štěstí v novém roce 2017
                                                                                                   ZŠ, Praha 10, Břečťanová 6/2919