Aktuálně z naší školy

28.06.2019 - Hurá na prázdniny (M. Buchar)

Přejeme všem příjemné prožití prázdnin, hezké počasí a šťastné shledání 2. září 2019
                                                                                          ZŠ, Praha 10, Břečťanová 6/2919

28.06.2019 - Sportovní hry 2018 -2019 (V. Kunc)

Během celého školního roku se žáci 2. stupně zlepšovali v tradičních sportovních hrách, ale vyzkoušeli si i netradiční hry jako je Kinball, ringo, házená na totemy, softball, kanjam, frisbee, vlajková vybíjená, atd. Osobností tohoto roku se stal žák 8. ročníku Tomáš F., který se účastnil všech 35 setkání a to i přes zdravotní indispozice. Odměnou mu byl poukaz na 400,- Kč do obchodu Intersport. Děkujeme všem sportovním nadšencům, kteří navštěvovali zájmový předmět Sportovní hry každý čtvrtek a těšíme se na školní rok 2019/2020. Sportu zdar! (foto  zde  )

26.06.2019 - V Národním divadle, 4.A (J. Peltanová)

Návštěvou překrásného představení baletu Labutí jezero jsme slavnostně uzavřeli 4. ročník a odměnili se za celoroční práci. Děti byly nadšené – prostředí i představení je okouzlily a celý večer si náležitě prožily (foto  zde  ).

26.06.2019 - Cambridgské zkoušky, 4.A (J. Peltanová)

Někteří žáci ze 4.A konali zkoušku z anglického jazyka Starters a Movers. Obsahem je poslech, čtení a psaní i ústní pohovor. Připravovali se po celý školní rok v kroužku anglického jazyka. Certifikát s výsledkem obdrží až po prázdninách, ale již teď jim patří velká pochvala za snahu a píli naučit se o trochu více a lépe než jen základní učivo. Cambridgské zkoušky jsou známé jako Young Learners English (YLE) – série zábavných a motivujících testů pro děti srovnávající úroveň znalostí a dovedností mezinárodně.

24.06.2019 - Reunion zájezdu do Anglie, 2. stupeň (V. Kunc)

Téměř měsíc po skončení úspěšného zájezdu do Anglie se uskutečnilo opětovné setkání „reunion"  žáků ze  ZŠ Malostranská a ZŠ Břečťanová. Prostor nám poskytla  terasa na střeše Malostranské školy. Kulisou byl Pražský hrad a přilehlé monumenty, které jsme měli jak na dlani. Za tónů ukulele, zapadajícího slunce a přátelských rozhovorů se setkání opravdu vydařilo. Návrat domu jsme si zpříjemnili procházkou historickým centrem Prahy a zmrzlinou (foto  zde  ).

24.06.2019 - Paddleboardy, 7.A,B (V. Kunc)

Konec školního roku, klasifikace uzavřená, tropické teploty, slunce vysoko na obloze a dobrá nálada. Tak s těmito esy v rukávu se třídy 7.A a B společně vydaly prozkoumat krásy paddleboardu, poločesky pádlprkna. Po krátké instruktáži jsme se jeden po druhém za asistence zkušených instruktorů Martina a Milady dostali na řeku Berounku. Během krátké chvíle se všichni naučili různé techniky pádlování a pohybu na prkně. Byl to nezapomenutelný den plný zábavy a osvěžení (foto  zde  ).

21.06.2019 - NaFilM, 6.B (J.Lišková)

Blízko Františkánské zahrady můžete najít dvě patra zážitků v Národním filmovém muzeu NaFilM, které společně založili tři přátelé. „Naš třída 6.B se vydala poznávat do tohoto muzea, jak vznikaly už od dávné doby filmy a animace. Zažili jsme virtuální realitu a podívali se na film s hologramem, ozvučili němý film v ruchárně, a dokonce si udělali vlastní animace s papírovým svalovcem. Pak jsme výlet zakončili zmrzlinou ve Světozoru. Výlet jsme si užili a něco nového se dozvěděli." (Natálie Vejtrubová) (foto  zde  ).

20.06.2019 - Kalokaghatiáda, 2.B - 2. oddělení ŠD (I. Sedláková)

Před koncem školního roku jsme s paní učitelkou Mgr. Z. Kunzovou připravili zábavné odpoledne pro děti a jejich rodiče. Ti nevěděli, co je čeká, takže přicházeli s jistými obavami. Nakonec se ale bavili stejně jako děti. Odměnou jim byly hezké deskové hry a puzzle. Děkujeme žákům 7.A a 7.B i jejich třídním učitelům - Mgr. L. Nevařilové a Mgr. V. Kuncovi - za pomoc při organizaci akce (foto  zde  ).

19.06.2019 - Olympijský běh (V. Kunc)

Ve středu 19. června se naše škola připojila k oslavě olympijské myšlenky společně s dalšími více než 300 školami z celé republiky formou T-Mobile Olympijského běhu. Více než 400 běžců od přípravné třídy po osmé ročníky se stalo s dalšími 60 tisíci běžci součástí nejmasovější školní organizované akci u nás. Vše proběhlo hladce za tropických teplot na distanci 420 - 840 metrů. Každý aktivní běžec/chodec byl odměněn diplomem, medailí, tužkou a sladkostí. Poděkování patří Mgr. Nevařilové, Mgr. Šustekové a 9. třídě, kteří zaštiťovali organizaci celé akce a doprovodné aktivity (foto  zde  ).
Děkuji všem účastníkům. Sportu zdar!!!

20.06.2019 - Botanicus, 1. A + přípravná třída (M. Maskaluková)

V úterý 18. 6. jela třída 1. A a přípravná třída na autobusový výlet do Botanicusu. Botanicus je historická vesnice umění a řemesel, ve které jsme tak zakončili ...

Celý článek >