Aktuálně z naší školy

03.05.2018 - Školní lezecké závody, 3. - 7. ročník (V. Kunc)

Využili jsme zapůjčené lezecké stěny určené pro boulder (lezení v malých výškách) a uspořádali jsme mezitřídní závody ve třech kategoriích ...

Celý článek >

30.04.2018 - Škola čar a kouzel, 8. a 9. tř., ŠD (J. Lišková, L. Opatová)

Na Čarodejnice si žáci 8. a 9. třídy s paní učitelkou Liškovou nachystali pro děti ze školní družiny několik černokněžnických pokusů - lávovou lampu, sopku, olejové bubliny, sloní zubní pastu, nehořlavý kapesník, nehořlavé ruce a na závěr vykouzlili dětem i sníh. Čarodějové ze Školy čar a kouzel byli moc šikovní a byli odměněni od dětí bouřlivým potleskem (foto  zde  ).
Děti si pak mohly venku vyzkoušet pokusy Debrujáru, které nachystaly paní učitelky M. Kulichová a J. Tesárková a u čarovného ohně opéct špekáčky (foto  zde  ).

20.04.2018 - Dva týdny s lezeckou stěnou (V. Kunc)

Naše škola se zapojila do projektu „Lezení do škol", který přibližuje lezení dětem. Od 23. 4. do 4. 5. je na školním hřišti instalována ...

Celý článek >

26.04.2018 - Badminton do základních škol (V. Kunc)

Opět jako minulý rok jsme se zúčastnili projektu podporovaného Městskou částí Praha 10 a Badminton Arénou Skalka z. s. Tento projekt je zaměřen na zpopularizování ...

Celý článek >

25.04.2018 - Poetické a pěvecké setkání 2018, 1. stupeň (B. Škochová)

"Poetického a pěveckého setkání" v sále TJ Sokol Strašnice se letos zúčastnilo 12 škol Prahy 10 a jedna mateřská škola. Naši školu reprezentovali 3 žáci 1. stupně. Porota velmi chválila výběry textů a připravenost dětí. Děkujeme všem dětem a pedagogům za iniciativu a  čas, který věnovali této kulturní akci (foto  zde  ).

24.04.2018 - Divadlo Hybernia, 7.A (H. Poláčková)

Dne 24. 4. se žáci 7. A zúčastnili představení Petr Pan v divadle Hybernia. Toto představení nacvičily taneční soubory Pop Balet a vystupovalo v něm 130 tanečníků od nejmladších až po dospělé. Pro mladé diváky bylo nevšedním zážitkem vnímat děj prostřednictvím hudby a tance. Pro žáky 7. třídy bylo zajímavé také proto, že v něm vystupovaly jejich spolužačky Veronika Chudomelová a Lucie Plachá. Představení bylo moc pěkné a na konci bylo odměněno bouřlivým potleskem.

24.04.2018 - Pohádky z večerníčků, 1.B (I. Sedláková, Z. Kunzová)

Děti z 1. B si od ledna ve školní družině připravovaly pásmo pohádek z večerníčků. Ty potom 24. 4. předvedly  svým rodičům a prarodičům. Představení se všem velmi líbilo (foto  zde  ).

24.04.2018 - MO - obvodní kolo, 6. a 8. tř. (J. Lišková)

Do obvodního kola matematické olympiády II. stupně postoupili z pěti soutěžícich čtyři, kteří reprezentovali naší školu 17. 4. na ZŠ Kodaňská. V kategorii Z6 Tereza Matějková (6.A) ztratila z 18 bodů pouhé 2 body a obsadila krásné 2. místo. V kategorii Z8 Valentýna Skřivanová (8. tř.) obsadila pěkné 4. místo (13 bodů). Dívkám gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

24.04.2018 - We´re making fruit salad, 3.A (J. Peltanová)

Dnešní hodinu angličtiny jsme pojali ryze prakticky. Při vyrábění salátu z ovoce procvičovali žáci nejen slovíčka a gramatické jevy like/don´t like, jednotné a množné číslo podstatných jmen, členy, přítomný čas průběhový v otázce i odpovědi, také skutečně "vyráběli". Oloupat jablka, kiwi, banány, pomeranče a nakrájet na malé kousky, to byl velký výkon! Všichni se přičinili o zdárný výsledek, na kterém si na konci hodiny pochutnali (foto  zde  ).

23.04.2018 - Den Země, 3.A (J. Peltanová)

Dnešní projektový den jsme věnovali především environmentální výchově. Žáci pracovali ve skupinách nad základními tématy voda, vzduch, fauna a flora, moderní výroba, odpady, vytvořili plakát a na závěr seznámili spolužáky se svou prací. Pracovali jsme s chutí a dobře. Dozvěděli jsme se také o Johnu Mc Connellovi, průkopníkovi dnes již tak významného mezinárodně rozšířeného Dne Země (foto  zde  ).