Aktuálně z naší školy

28.06.2018 - Český Šternberk, 2.A + 3.C (D. Ungrová)

Krásný výlet na hrad Český Šternberk a na farmu do Soběhrd si užily děti ze třídy 2.A a 3.C (foto  zde).

15.06.2018 - Tapatan - pasování na čtenáře, 1.C (V. Denková)

Pátek 15. 6. byl pro nás velký den. Na ostrově čtení Tapatan jsme museli prokázat, jak dobře jsme se celý rok učili číst. Všichni jsme zkoušku zvládli na jedničku s hvězdičkou a odměnou nám bylo potvrzení i čtenářský erb. Také jsme si každý koupil svou první knížku podle vlastního výběru a někteří i malou radůstku na památku. Na ostrově čtení se nám moc líbilo a plánujeme se tam příští rok opět vypravit! (foto  zde  )

14.06.2018 - Školní výlet, 3.A (J. Peltanová)

Naše cesta vedla do Jihočeského kraje -navštívili a prohlédli jsme si Chýnovskou jeskyni. Vodní zámek Červená Lhota - známý z mnoha filmových pohádek - jsme obdivovali za deště, který nám nedovolil uskutečnit naplánovaný piknik v zámeckém parku. V táborské zoo nás velmi zasvěceně provázela ošetřovatelka Bára a zodpověděla mnoho zvídavých dotazů.Na navštívených místech jsme se dočkali pochvaly za vzornou a ukázněnou skupinu.Náladu nám nepokazilo deštivé počasí ani ucpaná dálnice na zpáteční cestě, všichni se vrátili nadšení a v pořádku. Děkuji všem za ukázněnost a také paní vychovatelce Opatové za pomoc při organizaci.

28.06.2018 - Plavání, 2. tř. (D. Ungrová)

Vyhlašování vítězů plaveckých závodů na závěr plaveckého výcviku druhých tříd (foto  zde  ).

08.06.2018 - Školní výlet, 8., 9. třída (M. Bartošová, H. Šusteková)

Zážitkovým čtyřdenním programem jsme oslavili poslední část školního roku. Přálo nám počasí a pak airsoft, vybíjená na raftech, vysoká lana, free fall, horolezecká stěna, paintball či jízda na koních byly opravdovým dobrodružstvím. Legraci jsme si také užili ve venkovním bazénu a mnozí z nás poznali své skryté možnosti při dalších sportovních aktivitách. Odměnou nám byla noční bojová hra, diskotéka i večerní opékání buřtů (foto  zde  ).

08.06.2018 - Mokré zábavné odpoledne, ŠD (L. Lindovská)

Dne 7. 6. 2018 se u příležitosti Dne dětí konalo v ŠD „Mokré zábavné odpoledne". Při krásném horkém počasí si děti mohly u pěti stanovišť vyzkoušet různé disciplíny související s vodou. Například balancování s kelímky na hlavě, slalom s talíři nebo pití vody brčkem na čas. Po splnění všech úkolů na děti čekala vodní balónková bitva, kterou si opravdu užily. Na závěr dostali všichni zúčastnění zaslouženou odměnu v podobě osvěžujícího nanuku (foto  zde  ).

08.06.2018 - Obvodní kolo Pythagoriády, 4. - 5. tř. (J. Lišková)

29. 5. naši školu v Pythagoriádě reprezentovali 4 žáci z prvního stupně, kteří získali ve školním kole 11 a více bodů. Tomáš Mácha, Martin Vagner, Marcela Žáková a Aneta Pryglová poměřili svoje matematické síly se 120 páťáky z ostatních škol Prahy 10. Tomáš Mácha ze 4. A získal 13 bodů a obsadil krásné 4. místo. Marcela Žáková z 5. A získala 11 bodů a obsadila 22. místo. Všem děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

04.06.2018 - Brumbambule, 1.C (V. Denková)

Jelikož se nám po poctivém nacvičování velice zdařilo vystoupení na Zahradní slavnosti, za odměnu jsme se v pondělí 4. 6. vydali do herního světa Brumbambule na Praze 9. Všichni jsme si den plný pohybu a her moc užili a jak vidíte na fotkách, bylo obtížné nás zachytit nerozmazané! (foto  zde  ) 

31.05.2018 - Projekt "Zdravá výživa", 4.A (L. Nevařilová)

V měsíci květnu v rámci vyučovacích hodin přírodovědy ve 4. A byl realizován projekt týkající se zdravé výživy. Nejprve jsme si o daném tématu povídali a zaměřovali se na důležitá pravidla zdravého životního stylu. Poté byli žáci rozděleni do skupin a vypracovávali plakát na vybraná témata: Sportem ku zdraví, Budoucnost nezdravého jídelníčku, Zdravý talíř, Zdravý životní styl, Čeho bychom se měli vyvarovat. Projekt byl zakončen prezentací jednotlivých plakátů a přípravou postaviček a dopravních prostředků z ovoce a zeleniny (foto  zde  ).

29.05.2018 - Pražský hrad, 3.A (J. Peltanová)

Exkurze na Hrad se vydařila, navzdory vedru jsme absolvovali krásnou prohlídku s výkladem o historii Hradu, jeho přestavbách a dostavbách během let, panovnících samotných a mnoho zajímavostí. Ve škole žáci ještě vyhotoví společně velký plakát a vědomosti si prověří i na pracovním listu. Díky zúčastněným maminkám za pomoc s organizací na přeplněných místech i v dopravních prostředcích a paní Chvalové také za fotografie (foto  zde  ).