Aktuálně z naší školy

23.03.2018 - "Kapela ve škole" (K. Málek)

Čtyři týdny společné práce na projektu „Kapela ve škole“ zakončili žáci ze 3.C, 4.C, 5.A, 5.B, 6.A, 6.B a z 8. třídy společným koncertem. Odměnou jim pak byla ... 

Celý článek >

22.03.2018 - Divadelní kroužek, 1. stupeň (H. Patáková)

22. 3. 2018 prezentoval divadelní kroužek  svůj umělecký talent v soutěži  žákovských  divadelních souborů Otevíraní. Soubor představil úryvek z nově připravované hry Líný Kuba, holé neštěstí. Děti si to náramně užily, podaly mistrovský výkon a měly možnost srovnáni s "konkurencí" . Tak uvidíme jak nás porota ohodnotí. Ať to dopadne jakkoliv, byl to  nezapomenutelný zážitek (foto  zde  ).

16.03.2018 - Matematický klokan, 2. - 9. tř.(J. Lišková)

16. 3. se žáci naší školy zúčastnili matematického klání v mezinárodní matematické soutěži Klokan. Žáci od druhých po devátou třídu řešili 18 - 24 logických úloh za 3 - 5 bodů.

08.03.2018 - Hvězdárna a planetárium, 3.A (J. Peltanová)

8. března jsme v rámci učiva prvouky navštívili Hvězdárnu a planetárium hl.m.Prahy. Již ve vstupní hale nás přivítaly expozice z dějin astronomie, ukázky zařízení a přístrojů a interaktivní modely, které nás velmi zaujaly. Samotný program, který jsme si vybrali - VESMÍR KOLEM NÁS, byl zážitkový. Moc se nám líbil, doplnil a obohatil kapitolu z prvouky. Exkurze se nám velmi vydařila a doufám, že splnila to důležité: podnítila další zájem o astronomii, ale i související fyziku, matematiku a třeba i historii. Na památku z obchůdku neseme obrázky kosmonautů, souhvězdí, Slunce a planet (foto  zde  ).

28.02.2018 - "Kapela ve škole" (K. Málek)

Naše škola se v rámci výuky předmětu Hudební výchova zapojila do projektu „Kapela ve škole“. Následující čtyři týdny se tak budou vybrané třídy z 1. a 2. stupně ...

Celý článek >

26.02.2018 - Info ŠD (L. Opatová)

V pátek 23. 2. proběhl v ŠD karneval. Děti si nejprve zasoutěžily ve svých kmenových třídách a poté se přesunuly do tělocvičny. V tělocvične na masky čekala karnevalová diskotéka (foto  zde  ).

18.02.2018 - Lyžařský kurz, 2. stupeň (M. Buchar, V. Kunc)

V neděli 18. 2. vyjeli žáci 7. a 9. třídy pod vedením pana učitele Mgr. V. Kunce na lyžařský výcvikový kurz do Krkonoš do penzionu Alpin v Rokytnici nad Jizerou. Jak probíhá? ...

Celý článek >

21.02.2018 - Pangea, 4.-9. tř.(J. Lišková)

Naše škola se zapojila do mezinárodní matematické soutěže Pangea. Soutěž si dává za cíl propojit a porovnat znalosti z matematiky u žáků z různých konců světa. 51 žáků se zájmem o matematiku od čtvrté do deváté třídy řešilo během dvou soutěžních hodinách 15 různě obtížných úkolů ve své kategorii. Výsledky školního kola budou uveřejněny 30. března na stránkách www.pangeasoutez.cz (foto  zde  ).

09.01.2018 - Chemie hrou, 8.tř. (J. Lišková)

Dnešní hodina chemie byla pro žáky 8. třídy netradiční, pracovali na tabletech. Získané vědomosti uplatnili v soutěžních kvízech na téma Prvky, Atom a Směsi. Nejlepší chemičkou se stala Anička Jenšíková. Dále žáci vytvořili myšlenkovou mapu na téma Atom a jeho části v aplikaci Mindomo (foto  zde  ).

08.01.2018 - Speedmat 17. kolo (J. Lišková)

Naše škola se i letos zapojila do soutěže v hravé matematice Speedmat. Nejlepšími a nejhbitějšími počtáři se stali Tomáš Mácha, 4. A, Jaromír Hlídek, 4. A, Thi Thanh Vu, 8. tř., Martin Vagner, 4. A, Zuberová Aneta, 4. A. Všem gratulejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy (foto  zde  ).