Aktuálně z naší školy

22.04.2016 - Úspěch v soutěži Česko se hýbe (P. Kimla)

Ve čtvrtek se holky z tanečního kroužku zúčastnily soutěže Česko se hýbe. Předvedly pěknou sestavu, vybojovaly krásné třetí místo a postoupily do finále soutěže. Gratulujeme!
Foto z akce: http://zsbrectanova.rajce.idnes.cz/Cesko_se_hybe/

21.04.2016 - Království železnic, ŠD + 1.B (I. Sedláková)

Na dnešní výlet do Království železnic jsme pozvali i děti z 1.B i s paní učitelkou. V samotném Království nás čekala velmi milá paní Tereze, která se nám hodně věnovala. Celou dobu nám radila při plnění pracovních listů a směrovala nás ke správným místům, kde hledat odpovědi. Moc se nám tam líbilo, ale nejvíc možnost vyzkoušet si řízení opravdové tramvaje (foto  zde  ).

15.04.2016 - Skleník Fata Morgana, ŠD (I. Sedláková)

Děti z turistického kroužku ve čtvrtek navštívily v Botanické zahradě v Troji velký skleník Fata Morgana, kde probíhá výstava tropických motýlů. Měli jsme domluvenou i paní průvodkyni, která nám všem zajímavě povídala nejen o motýlech, ale i rostlinách a podnebí, ve kterém motýli žijí (foto  zde  ).

08.04.2016 - Muzeum Policie ČR, 1. A + 1. B (Z. Kunzová)

Poslední den v měsíci březnu měly paní učitelky z 1.A a 1.B objednaný program v Muzeu Policie ČR. Byla to pohádka ,,Kouzelný semafor." A byla moc hezká, ale především poučná. Mimo dopravních značek si děti zábavnou formou zopakovaly pravidla bezpečnosti na ulici. Zazpívaly si, zasoutěžily a hlavně se dobře bavily (foto  zde  ).

08.04.2016 - Žižkov, ŠD (I. Sedláková)

I když dopoledne lilo a lilo, po obědě pro turisty vykouklo naplno sluníčko a připravilo nám moc hezké odpoledne. Toulání jsme začali na Náměstí Jiřího z Poděbrad. Zastavili jsme se u kostela Nejsvětějšího Srdce Páně...

Celý článek >

23.03.2016 - Velikonoční strom, ŠD (P. Kimla)

Ve školní družině všechna oddělení pracovala na společném projektu nazvaném ,,Velikonoční strom". Zapojily se všechny děti. Mohly uplatnit svou vlastní fantazii pro zdobení kraslic. Ozdobená vajíčka jsme poté všichni navěsili na velký keř uprostřed areálu školy, aby si je mohli prohlédnout všichni kolemjdoucí.

Foto zde: http://zsbrectanova.rajce.idnes.cz/Velikonocni_strom
29.3. přidány fotky ze 4. oddělení ŠD (třeťáci)

22.03.2016 - LIterární čajovna, 1.B (I. Sedláková)

Ve školní družince jsme si vytvořili provizorní čajovnu a udělali jsme si příjemné odpoledne s našimi nejoblíbenějšími knížkami.  Děti si je přinesly  s sebou a ostatním pak o své knížce povídaly. Pokaždé své spolužáky odměnily potleskem. Tentokrát jsme nevařili čaj, ale dali jsme si pomerančovou Fantu, borůvkový koláč a několik druhů sušenek. Bylo to moc fajn. S třídní paní učitelkou jsme se shodly, že se děti velmi zlepšily ve slovním projevu (foto  zde  ).

21.03.2016 - Turnaj v dámě (M. Preclíková)

V pondělí 21. 3. uspořádala naše škola za podpory České federace dámy školní kolo v české dámě. Turnaje se zúčastnilo ...

Celý článek >

16.03.2016 - Příběhy našich sousedů, 9.tř. (M. Preclíková)

11. 2. 2016 se zúčastnili 4 žáci 9. ročníku nahrávání konečné podoby dle vypracovaného scénáře "Příběhy našich sousedů" v Českém rozhlase, 3. 3. 2016 skupina žáků 9. třídy navštívila Archiv bezpečnostních složek, 15. 3. proběhla v Divadle Perštýn slavnostní závěrečná prezentace projektu(foto  zde  ).

12.03.2016 - Vybíjená žákyň 4. a 5. tříd (M. Švecová)

Ve středu 2. 3. se žákyně 4. a 5. tříd zúčastnily turnaje ve vybíjené, který se konal na ZŠ Hostýnská. Děvčata sehrála pět utkání. Tři zápasy skončily vítězstvím a ve dvou byl soupeř lepší...

Celý článek >