Aktuálně z naší školy

07.03.2017 - Minulost - přítomnost - budoucnost, 2.C (V. Denková)

V rámci projektu "Minulost - přítomnost - budoucnost" vytvářeli žáci 2. C své časové osy. Museli si vzpomenout, co vše se jim už v životě přihodilo, jak se mají právě teď a jaké jsou jejich sny, přání a představy o vlastní budoucnosti. Společně si pak navzájem svou práci představili a dozvěděli se tak nové zajímavé informace o svých kamarádech. Držíme si palce, aby se nám naše sny vyplnily!
(foto  zde  )

06.03.2017 - Výzdoba interní kliniky FNKV, 2.C (V. Denková)

Naše škola byla oslovena, zda by pomohla vyzdobit nemocniční oddělení, jehož nejčastějšími pacienty jsou lidé seniorského věku. 2. C se úkolu zhostila s nadšením a namalovala plno veselých obrázků, ze kterých budou moci v nemocnici vybrat ty nejlepší a vyzdobit s nimi prostory kliniky, aby jejich pacienti neztráceli potřebný optimismus. Doufáme, že se naše snaha bude líbit! (foto  zde  )

02.03.2017 - Stanice mladých přírodovědců P-5, ŠD (I. Sedláková)

Ve stanici mladých přírodovědců jsme měli domluvenou prohlídku s průvodcem, abychom se dověděli nové zajímavosti. Byli jsme rozděleni do dvou skupin, abychom dobře slyšeli a pořádně si to užili. Prošli jsme venkovní výběhy se zvířátky, skleníky s tropickými rostlinami a také terária. Ta hodina nám však nestačila. Asi se tam ještě vydáme (foto  zde  ).

28.02.2017 - Výroba krmítek, př.tř., 1.B (J. Knotková)

V únoru proběhla v přípravné třídě a 1.B výroba ptačích krmítek. Vzdělávací program  Lesů hl. města Prahy k učivu v Prvouce / ptáci v zimě. Ve skupinách si děti vyrobily společné krmítko pro ptáky. Potom ještě děti připravovaly vhodnou potravu do krmítek ze semínek a sádla.
Akce se všem moc líbila (foto  zde  ).

28.02.2017 - Koncert, 2. stupeň (M. Buchar)

V úterý 28. 2. se žáci 5. tříd a 2. stupně zúčastnili v tělocvičně naší školy koncertu a zaposlouchali se do netradičního pojetí skladeb (jazz, swing, ...) pro violoncello a klavír (foto  zde  ).

20.02.2017 - Věda, vědec, objev, 1.C (H. Přikrylová)

V minulém týdnu se žáci 1.C  stali vědci, badateli a ekology. V rámci projektu "Věda, vědec, objev" jsme  zažili spoustu nových zkušeností. Nejdříve jsme si  vyjasnili pojmy a dozvěděli se, o čem ta věda a ekologie ...

Celý článek >

24.02.2017 - Družinový karneval, ŠD (P. Kimla)

V pátek 24. 2. od 14:00 do 15:30 v tělocvičně ZŠ měly družinové děti karneval s názvem Pytel plný strašidel. A bylo se čeho bát! (foto  zde  )

23.02.2017 - Hradčany, Nový svět, Loreta, ŠD (I. Sedláková)

Dnešní výlet  dětí  z turistického kroužku nás zavedl do staré Prahy. Z metra  Malostranská jsme šli směrem k Hradčanům  nejužší uličkou v Praze a po  starých schodech nahoru. Na Hradčanském náměstí jsme se nasvačili a poté pokračovali k Loretě- nejkrásnějšímu baroknímu kostelu s 27. zvonečky. Do uličky Nový svět, kde je roubená chaloupkou  s doškovou střechou a také  několik malých domečků jsme zamířili až nakonec ( foto  zde  ).

21.02.2017 - Les v zimě, 2.B (Z. Kunzová, I. Sedláková)

I když nám počasí nepřálo a sníh už dávno roztál, vydali jsme se na program pořádaný Lesy hl. m. Prahy v Krčském lese. Lucie a Petr si pro děti připravili zajímavé povídání,  o tom,  jak žije les, když je zima. O savcích, hmyzu, stromech i o lesnících a jejich práci. Program měli prokládaný běhavými hrami, takže zima dětem určitě nebyla.  Příště si mimo programu musíme objednat i to počasí (foto  zde  ).

20.02.2017 - Matematická soutěž Pangea, 6.a 7. tř.(J. Lišková)

18 žáků 6. a 7. tříd dnes poměřilo svoje matematické dovednosti v mezinárodní matematické soutěži Pangea. Pangea si dává za úkol propojit a porovnat znalosti stejně starých žáků a studentů v různých zemích celého světa. Výsledky budeme znát po 1. březnu na www.pangeasoutez.cz po zadání přihlašovacích údajů (foto  zde  ).