Aktuálně z naší školy

10.11.2016 - Neomova archa, ŠD (I. Sedláková)

Venku pršelo i sněžilo, a tak byl nejvhodnější čas zajít si do muzea na nějakou super výstavu. Nejlépe na zvířata. A to do Národního muzea...

Celý článek >

31.10.2016 - Třináctá komnata podzimu, ŠD (P. Kimla)

Úterý před podzimními prázdninami jsme si v družině užili. Konala se totiž akce s názvem Třináctá komnata podzimu, děti si zasoutěžily, plnily úkoly po celém areálu školy, malovaly a nakonec získaly sladké odměny. Jak to celé vypadalo si můžete prohlédnout na fotkách zde:

26.10.2016 - Ukázková hodina Seberevolta, 2. stupeň (M. Buchar)

Ve středu 5. 10. představila v tělocvičně žákům 2. stupně svoje aktivity skupina mladých Seberevolta. Snaží se inspirovat ke zdravému životnímu stylu, klade důraz na hodnoty jako zodpovědnost, pokora, úcta, morálka, poctivost, disciplína, vytrvalost, tvořivost, spolupráce, přátelství, tolerance a zábava (foto  zde  , video  https://www.youtube.com/watch?v=4-awbzPuGEs  ).

24.10.2016 - Projektový den Karel IV., 2. stupeň (P. Fabíková)

Karel IV. je mnohými Čechy považován za nejvýznamnějšího českého panovníka, tento rok slavíme 700 let od jeho narození. Jaký byl život Otce vlasti, kdo byli jeho nejbližší, jakou architekturou a uměním byl ovlivňován, jaké šperky nosil, co mu chutnalo, co po sobě zanechal? Nejen na tyto otázky se pokusili odpovědět žáci druhého stupně během projektového dne (foto  zde  ).

20.10.2016 - Výstava retrohraček, ŠD (I. Sedláková)

NF-Mírový světový řád - výstava hraček, se kterými si hráli naši rodiče. Spoustu hraček děti poznávaly, protože je měly u svých babiček. S některými si mohly i pohrát.Po výstavě jsme se prošli k Nuselskému mostu a po schodech do parku Folimanka, kde jsme pobyli ještě hodinu na dětském hřišti (foto  zde  ).

13.10.2016 - Poštovní muzeum, ŠD (I. Sedláková)

13. 10. jsme pěšky došli přes Staré židovské město až k muzeu. Prohlídli jsme si staré mapy českých zemí a potom také poštovní známky z různých zemí. České byly už z roku 1918. V druhém patře byly také krásné fresky na stěnách a kachlová kamna. Vyřádili jsme se i na novém dětském hřišti Lannová (foto  zde  ).

12.10.2016 - Ekologický kroužek, ŠD (L. Tintěrová)

Ve středu 12. 10. sklízely děti z ekologického kroužku svoji úrodu vypěstovanou na školním pozemku (foto  zde  ).

11.10.2016 - Test Fitness IT, 2. stupeň (J. Lišková)

Žáci 2. stupně, obzvlášť žáci 8. a 9. tříd, si mohou doma vyzkoušet, jak jsou na tom se znalostmi v oblasti informační gramotnosti. IT Fitness test se stejně jako v minulých letech zaměřuje ...

Celý článek >

06.10.2016 - Zámek Chvaly, ŠD (I. Sedláková)

První cesta dětí v turistickém kroužku vedla do zámku Chvaly, kde pro nás připravili výstavu postaviček, které vytvořil výtvarník Stanislav Holý. Známe ho z pořadu Studio Kamarád, hlavně postavičky Jů a Hele, také Mufa a pana Pipa (foto  zde  ).

22.09.2016 - Tancovačka v družině + fotky, ŠD (P. Kimla)

Zveme všechny družinové děti na Tancovačku, která se koná v úterý 27.9. od 14 do 15 hod. na zeleném hřišti (vedle tělocvičny).

Foto z akce zde: http://zsbrectanova.rajce.idnes.cz/Tancovacka_v_druzine/