Aktuálně z naší školy

15.11.2019 - Tapatan, 6. oddělení ŠD (M. Maskaluková)

Dnes se 6. oddělení ŠD vydalo na ostrov čtení - Tapatan. Čekal zde na nás pan Vrána se svým pejskem Čendou a pořad čtení s názvem Kdo to byl Golem? Zjistili jsme, že existuje i Golemka, kde v Praze můžeme Golema ještě najít a zda byl pouze jediný na světě. Pan Vrána nám nakonec příběh o Golemovi přečetl, čekal nás ještě příběh vánoční a o žižkovských strašidlech. Nakonec jsme si prohlídli vystavené knihy (foto  zde  ).

14.11.2019 - Mladý chemik, 9. tř. (J. Lišková)

Žáci 9. tříd se zapojili do soutěže Hledá se nejlepší mladý chemik. Deváťáci řešili 10 úloh zaměřených na kovy. Ve školním kole se umístil na 1. místě Vojtěch Adamec z 9. B, na 2. místě Lucie Prošková z 9. B a o třetí místo se dělí Veronika Gregorová a Hana Kotenová z 9. B. Gratulujeme.

12.11.2019 - Voda je život, 8. B (J. Lišková)

Žáci 8. B navštívili zajímavý workshop Voda je život v NZM. Během pořadu se dozvěděli mnoho zajímavých informací. Mimo jiné o sedmi divech světa, pro které je voda vzácností. Patří mezi ně brouk potemník, národní park Lomas de Lachay, velbloud dvouhrbý, kaktus saguaro, rak říční, strom boscia albitrunca a seabird (foto  zde  ).

11.11.2019 - Bobřík informatiky, 5.-7.tř.(J. Lišková)

V minulém týdnu žáci pátých až sedmých tříd poměřili své dovednosti  v soutěži Bobřík informatiky. Odpovídali  na otázky z informatického myšlení, algoritmizace, porozumění informacím, řešení problémů a digitální gramotnosti. 28 žáků se stalo úspěšnými řešiteli národního kola. V kategorii MINI zvítězil Filip Strojil z 5. A a v kategorii BENJAMIN se stala vítězkou Karin Bartoňová ze 6. B. Vítězům gratulujeme. (foto  zde  ).

12.11.2019 - "Jablíčkový den", 1.A (V. Pensdorfová)

V 1.A jsme v úterý měli „Jablíčkový den". Celé dopoledne jsme si povídali o jablíčkách, zjistili jsme kolik dá práce, než jablko vyroste a že každá odrůda jablka jinak chutná. Děti si připravily básničky, které nám přednesly. Potom jsme se  naučili  novou písničku, počítali jsme „jablíčkové příklady" a v pracovních činnostech jsme si jablíčko vyrobili. Ochutnávali jsme jablkový džus, mošt, křížaly a dobroty, které nám maminky upekly (foto  zde  ).

08.11.2019 - Výstava "Chaloupka na vršku", 1. třídy (I. Sedláková)

V pátek 8. listopadu navštívily 1. třídy v muzeu ve Chvalech výstavu ,,Chaloupka na vršku" výtvarnice Šárky Váchové (foto  zde  ).

07.11.2019 - Řezbářské sympozium, 9.A (H. Poláčková)

Ve čtvrtek 7. 11. 2019 navštívili žáci 9. A řezbářské sympozium Zlatý řez v klášteře františkánů na Jungmannově náměstí. Vyzkoušeli si zde, jak se pracuje s lipovým dřevem, a vyrobili si vlastní misku. Zároveň se mohli inspirovat pracemi dalších řezbářů, kteří přímo před jejich očima tvořili svá umělecká díla (foto  zde  ).

05.11.2019 - Návštěva planetária, 5.A (J. Peltanová)

V úterý 5. listopadu navštívili žáci pražské planetárium. Program o vesmíru byl výbornou motivací na začátku nové kapitoly učiva přírodovědy. Po krátké přednášce jsme shlédli ...

Celý článek >

31.10.2019 - Halloweenské koledování, 6. odd. ŠD (M. Maskaluková)

Ve čtvrtek proběhla akce ŠD s názvem Halloweenské koledování. 6. oddělení obešlo v maskách a s naučenou koledou 18 domovů na Zahradním Městě. Moc Vám děkuji za to, co na nás čekalo - domy byly vyzdobeny balonky, netopýry na stromech, někde vyhrávala děsivá hudba, jinde čekal kostlivec a zahrada plná dýní, rodiče a sourozenci v naprosto úžasných kostýmech a OBŘÍÍÍ koleda (foto  zde  )!

24.10.2019 - Výlet do Drážďan, 9.A (H. Poláčková)

Žáci 9. A navštívili ve čtvrtek 24. 10. Drážďany. A co o výletu sami napsali? „Dneska jsme si udělali výlet do Drážďan. První zastávkou byl Altmarkt. Dále jsme si říkali něco o náměstí Neumarkt. Cestou jsme si také prohlídli operu, Zwinger a katedrálu Nejsvětější Trojice. Po prohlídce města jsme měli volný čas na nakupování. Po dvou hodinách jsme navštívili Německé muzeum hygieny, kde jsme viděli např. skleněného člověka. A tím jsme ukončili náš den." (foto  zde  )