Aktuálně z naší školy

24.10.2019 - Břečťánci v matematickém PROUDu, 1. stupeň (J. Peltanová)

Družstvo žáků 1. stupně se zúčastnilo matematické soutěže PROUD na gymnáziu Ch. Dopplera. Ve složení 5+5+3+3, což dává součet ročníků, ze kterých žáci jsou, řešili netradiční a zábavné úlohy, které vytvořili studenti sexty zdejšího gymnázia. Z celkového počtu 15 pražských škol se Břečťánci umístili na krásném 6. místě. Blahopřejeme! (foto  zde  )
Se sladkou odměnou patří žákům i pochvala za velmi dobrou reprezentaci školy nejen v pohledu na řešení matematických úkolů.

24.10.2019 - Výtvarná dílna, 1. třídy (V. Pensdorfová)

Ve čtvrtek 24. 10. navštívila první třídy paní výtvarnice, která malovala s dětmi na hrnečky. Děti práce velmi bavila, používaly speciální barvy a pracovaly s velkým zaujetím. V pátek si hrnečky odnesou domů, aby potěšily i rodiče (foto  zde  ).

24.10.2019 - Po Královské cestě, 6. oddělení ŠD (M. Maskaluková)

6. oddělení ŠD se v rámci projektu "Letem světem - Praha" vydalo spolu s turistickým kroužkem na vycházku Prahou po Královské cestě. Od Prašné brány, přes Staroměstské náměstí a Karlův most jsme zvládli dojít až na Malostranskou. K Pražskému hradu bychom potřebovali ještě tak hodinku času navíc. Počasí nám přálo, a tak jsme si odpoledne náramně užili. Ještě jednou děkujeme naší průvodkyni paní vychovatelce I. Sedlákové (foto  zde  ).

23.10.2019 - Turnaj ve stolním tenisu, 2. stupeň (L. Nevařilová)

Ve středu 23. října 2019 se vybraní žáci 6. a 7. ročníku zúčastnili turnaje ve stolním tenisu. V konkurenci ostatních škol jsme se umístili na smolném 4. místě. Tento výsledek nás velmi mrzí, protože některé zápasy byly velmi těsné (foto  zde  ).

22.10.2019 - Na Pražském hradě, 5.A (J. Peltanová)

V úterý 22. října navštívili žáci 5.A Rožmberský palác na Pražském hradě. Byla to návštěva opakovaná v rámci výstava Hravý architekt – kulturní dědictví. Tentokrát jsme se blíže seznámili ...

Celý článek >

21.10.2019 - Abaku kostky v hodině matematiky, 4.A (J. Gregořicová)

Třída 4.A si v hodině matematiky poprvé vyzkoušela Abaku kostky (pořízené v rámci projektu MAP II - Rozvoj matematické gramotnosti). Hodina se výrazně zpestřila, počítali úplně všichni, což nebývá  jindy zvykem (foto  zde  ).

18.10.2019 - Přihlášky na SŠ s talentovou zkouškou (M. Švecová)

Žáci 9. ročníku, kteří se hlásí na umělecké školy, si vyzvednou u kariérního poradce (Mgr. M. Švecové) kopii přihlášky, kterou doma vyplní a donesou zpět kariérnímu poradci do 4. 11. 2019. Na základě vyplněné kopie pak škola vydá originál přihlášky, kterou žák odnáší na příslušnou střední školu nejdéle do 30. 11. 2019. Je možné se hlásit na dvě umělecké školy. Stále zůstává možnost dalších dvou přihlášek na ostatní střední školy.

11.10.2019 - Podzimní výlet, 5.A (J. Peltanová)

V pátek 11. října vyjeli žáci vlakem na Karlštejn. Na téma z učiva vlastivědy – Středočeský kraj- jsme navštívili městečko, hrad a také absolvovali turistický pochod k Malé Americe. Žáci předvedli své připravené referáty o řece Berounce, spisovateli Otu Pavlovi, o historii i stavebních zajímavostech hradu. Několikakilometrovou cestu k Malé Americe – zatopenému lomu – jsme prošli krásnou podzimní přírodou. Děkuji i zástupcům rodičů, kteří s námi výlet podnikli (foto  zde  ).

08.10.2019 - Společná hodina Tv, 4.A, 4.B (J. Gregořicová)

Bojujeme, sportujeme  aneb společný tělocvik nás baví. Žáci 4.A a 4.B měli společnou hodinu tělesné výchovy a moc si to užili! (foto  zde  )

03.10.2019 - Hravý architekt 2019 – zahájení výstavy, 5.A (J. Peltanová)

Žáci 5.A se 3. října účastnili zahájení výstavy Hravý architekt na Pražském hradě. V Rožmberském paláci nás srdečně přivítal Jan Šimr, kreativní ředitel spolku, a provedl nás ...

Celý článek >