Aktuálně z naší školy

28.01.2020 - Návštěva Národního muzea, 5.A (J. Peltanová)

Žáci 5.A navštívili historickou budovu Národního muzea – vhodné doplnění učiva a také odměna za práci v 1. pololetí. Prohlédli jsme stálou expozici ...

Celý článek >

29.01.2020 - Speedmat 21. kolo, 2. - 4. třídy (J. Lišková)

Výsledky celostátního 21. kola matematické soutěže Speedmat ...

Celý článek >

28.01.2020 - Divadelní představení Romeo a Julie, 9. třídy (H. Poláčková)

V úterý 28. ledna se žáci 9. tříd zúčastnili divadelního představení Romeo and Juliet v Salesiánském divadle v Kobylisích. Představení bylo adaptací hry Williama Shakespeara a předvedli jej studenti mimopražské školy. Celé představení bylo v angličtině. Žáci se do divadla těšili, zájemci si dokonce pročetli scénář a seznámili se s méně obvyklými slovíčky. Tyto materiály jsme měli předem k dispozici. Představení bylo velmi pěkné, kulisy a kostýmy byly jednoduché a tempo hry svižné. Výstup svých vrstevníků odměnili žáci dlouhým potleskem.

28.01.2020 - Divadlo Spejbla a Hurvínka, 3.C (V. Štěpánová)

V úterý 28. ledna jsme se společně vydali do Divadla Spejbla a Hurvínka na divadelní představení Pohádky pro Hurvínka. Děti se na představení moc těšily a do školy ...

Celý článek >

24.01.2020 - Origami dílna, 6., 8. odd. ŠD (M. Maskaluková)

V 6. a 8. oddělení ŠD v rámci celoročního projektu "Letem světem - Asie" proběhla origami dílna. Dorazila k nám Česká origami společnost a naučila nás složit motýlka, žabičku a jeřáb. Jeřáb už byl na závěr hodně složitý, proto už děti potřebovaly trochu pomoct, jinak vše zvládly krásně samy (foto  zde  ).

23.01.2020 - Canisterapie, ŠD (M. Maskaluková)

Na konci týdne proběhla ve všech odděleních ŠD Canisterapie. Do tříd dorazila paní s asistenčním psem ve výcviku Aramem. Aram je kolie a byl moc šikovný. Dětem ukázal, jak zvládá základní pokyny i ty složitější jako třeba sundavání rukavic nebo sbírání věcí ze země. Dozvěděli jsme se, jak se k pejskům máme správně chovat, co dělat v případě, když na nás chce nějaký zaútočit, i jak mohou psi pomáhat (foto  zde  ).

17.01.2020 - Bruslení na Gutovce, 6. odd. ŠD (M. Maskaluková)

Na závěr týdne se 6. odd. ŠD vydalo bruslit na Gutovku. Ze začátku se některé děti přidržovaly mantinelu a jezdily s přidržováním se o branku. Po pár minutách už jsme pády přestali počítat a užívali si odpoledne. Na závěr jsme si ještě zahráli na babu (NA BRUSLÍCH, to byla sranda!). Děti byly šikovné a bruslily moc krásně. Počasí nám vyšlo a celou dobu svítilo sluníčko. Ještě jednou moc děkuji za pomoc rodičům a paní Nejedlé (foto  zde  ).

15.01.2020 - Speedmat - školní kolo, 2. - 3. třída (J.Lišková)

Také letos se naše škola zapojila do celostátní matematické soutěže Speedmat. Dnes zasedlo k počítačům 18 nejlepších "počtářů" z prvního stupně. Souboj byl velice vyrovnaný, o prvenství rozhodlo pouze 11 bodů. Králem matematiky se stal Hugo Olmer ze 3. A. Těsně za ním se umístili: Tomáš Venta ze 3. A, Karolína Dandová z 2. B, Tomáš Bryxi z 2. A, Zuzana Levová z 2. B. Devět žáků dosáhlo na titul Matematický talent. Gratulujeme a těšíme se na hojnou účast ve druhém pololetí (foto  zde  ).

13.01.2020 - Fandíme Olympiádě mládeže Lausanne 2020, 8.B (V. Kunc)

Kristýna Farková, žákyně 8.B, se účastní Olympijských her mládeže v Lausanne. Spolužáci ve svém volném čase vytvořili pro curlingovou reprezentaci transparent, který bude ...

Celý článek >

13.01.2020 - "Mít tak pejska", 4.A (J. Gregořicová)

V pátek 10. 1. 2020 se 4.A zúčastnila výukového programu Mít tak pejska. Dětem se tento názorný edukační program moc líbil a zároveň si odnesly cenné informace  o tom, jak je důležité si vše řádně promyslet, než si psího kamaráda přivedou k sobě domů (foto  zde  ).