Aktuálně z naší školy

19.12.2019 - Takotín, 2.A, přípravná třída (M. Maskaluková)

Třída 2.A a přípravná třída se jely podívat do Takotína za čerty. Uvítal nás voják na koni a samotný Lucifer, poté jsme se posilnili a vyrazili na prohlídku. Nejprve nás čekalo divadelní představení, úžasné žonglérské dovednosti čertů a světelná show. Poté jsme si vyzkoušeli drát peří a řezat pilou. Nakonec jsme se ještě dozvěděli, jak se dřív slavily Vánoce (foto  zde  ).

18.12.2019 - Adoptovali jsme papouška, přispěli na elektrický invalidní vozík (M. Buchar)

Část výtěžku z Vánočních trhů věnovali žáci naší školy

  • papouškovi patagonskému v ZOO Praha; stali jsme se tak na rok 2020 jeho adoptivními rodiči,

  • v rámci projektu Českého rozhlasu "Ježíškova vnoučata" na elektrický invalidní vozík pro paní Magdalénu z Šebetova.

18.12.2019 - Hledá se mladý chemik, 9. B (J. Lišková)

Pochvala žákům 9. B Vojtěchu Adamcovi, Tomáši Fürbachovi, Veronice Gregorové za vzornou reprezentaci školy ve 2. kole soutěže Hledá se mladý chemik. Všichni tři se umístili ve velké konkurenci 344 žáků v první polovině. Vojta Adamec na krásném 7. místě a bude reprezentovat naši školu 11. 3. ve 3. celostátním kole. Gratulujeme!!!

17.12.2019 - Náprstkovo muzeum, 6.B (M. Kubů)

Třída 6. B se 17. prosince vydala podívat do Náprstkova muzea na výstavu Na březích Nilu. V první části výstavy se dozvěděli základní informace o Egyptě, seznámili se s různými povoláními tehdejší doby a egyptským zemědělstvím. V druhé části prozkoumali všechny taje posmrtného života a umění mumifikace. Zábavnou formou se dozvěděli mnoho potřebných informací nejen do hodin dějepisu
(foto  zde  ).

13.12.2019 - Vánoční program v NZM, 6. odd. ŠD (M. Maskaluková)

6. oddělení ŠD vyrazilo do Národního zemědělského muzeu na Vánoční program. Lektor si s dětmi povídal o tradicích u nás i ve světě a o významných svatcích na konci roku. Děti toho spoustu věděly, až byl i pan lektor překvapený. Poté si děti vyrobily postavičky do betléma - Marii, Josefa, Ježíška a oslíka a vánoční ozdobu (foto  zde  ).

06.12.2019 - "Krabice od bot" - dárky "děti dětem" (V. Kunc)

S přicházejícími Vánoci se žáci tříd 3.B, 3.C, 5.A, 6.A, 7.B, 8.AB a 9.A  ponořili do duchu Vánoc tím, že se rozhodli udělat radost dětem z dětských domovů a dětem žijících v horší sociálních podmínkách. Zabalili a připravili 40 dárků pro holky i kluky různého věku. Ke každému dárku vyrobili a podepsali přání (foto  zde  ).
Všem přejeme šťastné a veselé Vánoce a hodně radosti a překvapení pod vánočním stromečkem.

05.12.2019 - Vánoční sbírka pro útulky (M. Buchar)

Naše škola se zapojila do „Vánoční sbírky pro opuštěná zvířátka z útulků", pořádanou Městskou částí Praha 10 a společností PESOS. Děti přinesly krmivo, pamlsky, konzervy, kapsičky, stelivo a hračky. Sbírka je určena pro útulky Voříškov, Domov Fauny, For Dogz, Dogpoint, Kočičí útulek Říčany, Útulek Modřany, Pesoklub Dobříš.
Všem patří velké poděkování.

04.12.2019 - Moravské zemské muzeum Brno, 5.A (J. Peltanová)

Ve středu 4. 12. jsme navštívili Moravské zemské muzeum v Brně. Nejprve jsme absolvovali v Ditrichsteinském paláci lektorovanou prohlídku ...

Celý článek >

22.11.2019 - Divadelní představení Family Train, 7.AB (T. Doucha)

V pátek 22. 11. zhlédli žáci 7. A a 7. B zábavné představení v anglickém jazyce s názvem Family Train. Představení bylo vhodným doplňkem k výuce anglického jazyka. Děti si tak mohly vyzkoušet, jak dalece rozumí mluvenému slovu.

21.11.2019 - Drakiáda, ŠD (M. Maskaluková)

Během října a listopadu probíhala ve školní družině akce s názvem Drakiáda. Některá oddělení si vyrobila vlastní draky, 6. oddělení se vydalo na velké hřiště, aby si mohlo draky pustit (foto  zde  ).