Aktuálně z naší školy

30.01.2019 - Obvodní kolo matematické olympiády (J.Darániová)

Dne 30. 1. proběhlo obvodní kolo matematické olympiády Z5 a Z9. Děkujeme za  reprezentaci  žákům Tomášovi Máchovi a Martinovi Vagnerovi z 5. A, Ondřejovi Pohlovi z 5.C a žákyni Valentýně Skřivanové z 9. třídy.

24.01.2019 - Toulcův dvůr, 6. odd. ŠD (M. Maskaluková)

6. oddělení ŠD mělo v Toulcově dvoře program s názvem O beránkovi a ovečkách. Navštívili jsme zde ovčín, podívali se na ovčí stádo. Seznámili jsme se s ovčí vlnou a starými technikami ručního zpracování. Nakonec jsme si technikou mokrého filcování vyrobili kuličku s překvapením (foto  zde  ).

22.01.2019 - Bruslení pod Žižkovskou věží, 6. odd. ŠD (M. Maskaluková)

Dne 17. 1. se 6. oddělení ŠD vydalo bruslit pod Žižkovskou věž. Většina dětí zvládla bruslit sama a kdo si nebyl jistý, přidržoval se ještě branek. Odpoledne jsme si skvěle užili! A jedno velké poděkování patří panu Petrikovi a paní Pokorné za pomoc na akci (foto  zde  ).

18.01.2019 - Hudební výchova jinak, 2. stupeň (K. Málek)

Výuku předmětu Hudební výchova se snažíme obohacovat o zajímavý program, který žákům dané učivo lépe přiblíží. V měsíci lednu jsme se na 2. stupni věnovali tématu mezinárodních hudebních soutěží, a proto pro nás bylo velkou ctí uvítat na škole hudebníka Jakuba Ondru. Ten nám udělal v 7., 8. a 9. třídě přednášku o účasti v soutěži Eurovize a o své hudební tvorbě. Žáci se mimo jiné dozvěděli informace o tzv. „buskingu“ (pouličním umění) a poslechli si autorské hudební ukázky (foto  zde  ).
https://www.youtube.com/watch?v=1x4q2Kwd7Dg

16.01.2019 - Matematická soutěž SPEEDMAT, 3.A (J. Gregořicová)

Žáci třídy 3.A se zúčastnili matematické soutěže SPEEDMAT. Soutěž je založená na principech hravé formy matematiky a zábavného počítání. Program SPEEDMAT je možné využít k procvičování probíraného učiva, k soutěžení a porovnání vědomostí s jinými školami (foto  zde  ).

15.01.2019 - Adoptovali jsme lachtana ... (M. Buchar)

Část výtěžku z Vánočních trhů věnovali žáci naší školy opět lachtanovi jihoafrickému v ZOO Praha. Stali jsme se tak na další rok jeho adoptivními rodiči (foto  zde  ).

15.01.2019 - Práce s kovem, 9. tř. (M. Preclíková)

15. 1. se žáci 9. ročníku opět zdokonalovali v zámečnických dílnách SŠ elektrotechniky a strojírenství v Dubečské ulici v Praze 10. Tentokrát započali práci s plechem výrobou plechové truhličky - orýsovali dle výkresů, stříhali, zalemovávali. Výrobek dokončí při další návštěvě v březnu. Hoši pracovali rychle, kvalitně, disciplinovaně, byli pochváleni pány učiteli odborného výcviku. Ti nejrychlejší si vyzkoušeli vyrobit i vnější závit. Rovněž za jejich přístup k práci musím pochválit celou skupinu (foto  zde  ).

11.01.2019 - Hravá matematika, 2.C (V. Denková)

V pátek 11. 1. se děti ze 2.C učily matematiku tak trochu jinak. Měly možnost pracovat v počítačové učebně a procvičit si své počtářské dovednosti. Při početní soutěži se nejvíce dařilo Kevinovi He, Kristince Hronkové a Natálce Tesaříkové. Gratulujeme a těšíme se na další práci! (foto  zde  )

04.01.2019 - Lyžařský kurz, 2. stupeň (V. Kunc)

V pátek 4. 1. vyjeli žáci 7., 8. a 9. třídy pod vedením pana učitele Mgr. V. Kunce na lyžařský výcvikový kurz do Krkonoš do Horského hotelu na Černé hoře nad Janskými Lázněmi. Jak probíhá? ...
(Příjezd cca ve 12 h.)

Celý článek >

03.01.2019 - Novoroční přání (M. Buchar)

Přejeme všem hodně zdraví a štěstí v novém roce 2019

                                                                                                   ZŠ, Praha 10, Břečťanová 6/2919