Aktuálně z naší školy

09.10.2018 - Workshop František Kupka, 8.A (H. Poláčková)

V úterý 9. 10. navštívila třída 8. A v rámci hodin výtvarné výchovy workshop ve Valdštejnské jízdárně, který byl věnovaný Františku Kupkovi. Žáci si nejprve na výstavě prohlédli některé obrazy a byli seznámeni s vývojem malířovy tvorby. Pak si sami mohli vyzkoušet, jakou roli hrály tvary v jeho díle (foto  zde  ).

09.10.2018 - Turnaj v minifotbalu, 2. stupeň (V. Kunc)

V úterý 9. října se konal na tréninkových plochách SK Slavie Praha turnaj v minifotbalu. Naši školu reprezentovalo 8 žáků ze 7. - 9. ročníku. V konkurenci 11 škol obsadili výborné 3. místo. Děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy (foto  zde  ).

09.10.2018 - Přírodopis 5.A (L. Nevařilová)

Dne 9. 10. 2018 jsme hodinu přírodopisu v 5. A začali netradičně, prohlídkou minerálů, které nám na ukázku donesli žáci Kristián Beneš a Markéta Pospíchalová. O vybraných minerálech jsme krátce pohovořili a zopakovali tím látku předchozích hodin (foto  zde  ).

24.09.2018 - Strom svobody (K. Málek)

V pondělí 24. září jsme v sadu školy společně zasadili „Strom svobody“. Žáci si tak připomněli významné výročí 100 let od založení Československé republiky. Akce byla doprovázena fotografickou soutěží, kde žáci dokumentovali lípu srdčitou po celé Praze 10. Slavnostní setkání bylo doplněno krátkým vystoupením školního sboru. Děkujeme městské části Praha 10, která celou akci zaštítila
(foto  zde  ).

21.09.2018 - Sportovní den na ČAFC, 1., 2. ročník (V. Denková)

V pátek 21. 9. se žáci 1. A, 1. B a 2. tříd zúčastnili již tradičního sportovního dne na sportovišti ČAFC. Počasí jim přálo až moc, ale i přes veliké horko si všichni sportovní aktivity užili. Na závěr dostal každý malé občerstvení, protože za své výkony si to všichni nepochybně zasloužili! (foto  zde  )

17.09.2018 - Svatováclavská výtvarná soutěž, 9. třída (K. Málek)

Svatováclavské trhy jsou jednou z hlavních kulturních akcí v centru Prahy. Letos se konají v termínu od 14. do 28. září na Václavském náměstí a na náměstí Republiky. Jejich hlavním tématem jsou ...

Celý článek >

16.09.2018 - Limbach, 8. ročník (H. Poláčková)

V neděli 16. 9. odjely 8.A a menší skupinka 8.B do německého Limbachu. Jak pobyt probíhá? ...

Celý článek >

16.09.2018 - Netzschkau, 6. ročník (M. Bartošová)

Také v letošním roce vyjelo několik tříd 2. stupně do Německa, 6.A a 6.B tentokrát do Netzschkau. Jak pobyt probíhá? ...

Celý článek >

10.09.2018 - Cambridgeské certifikáty - anglický jazyk, 4.A (J. Peltanová)

Žáci, kteří v červnu skládali první cambridgeskou zkoušku pro děti YLE Starters obdrželi své certifikáty. Byli velice šikovní, většina jich měla stoprocentní úspěšnost ze čtení a psaní, poslechu i mluvení - a to není pro třeťáky vůbec žádná samozřejmost. Všem patří velká pochvala (foto  zde  ).
Ale hlavně je to motivace k dalšímu učení a to nejenom anglického jazyka - a o to přece jde.

06.09.2018 - Festival vědy, 8. ročník (H. Poláčková)

Žáci 8. tříd navštívili ve středu 6. 9. Festival vědy na Vítězném náměstí v Praze 6. Na jednotlivých stanovištích se prezentovaly zejména fakulty různých vysokých škol, ale stánek zde měli například i záchranáři, policie, Pražské vodovody a kanalizace a další. Žáci měli možnost sledovat nejrůznější pokusy, vyzkoušet si poskytnutí první pomoci, dovědět se zajímavosti o kosmetice, potravinách a vyslechnout si novinky z nejrůznějších vědních oborů. U některých stánků mohli v soutěžích a kvízech vyhrát drobné ceny, jinde si třeba vyrobit vlastní tvárnou hmotu. Akce byla vydařená a žáci se již těší na další ročník (foto  zde  ).