Aktuálně z naší školy

08.03.2019 - Filmový festival „Jeden svět“, 2. stupeň (K. Málek)

V pátek 8. března se žáci z 8.A, 8.B a z 9. třídy zúčastnili promítání dokumentu Anoteho archa, který jsme navštívili v rámci filmového festivalu „Jeden svět“. Film se zaměřuje na ...

Celý článek >

08.03.2019 - Programování, 4.C (J.Lišková)

Dnes měli žáci 4. C netradiční pracovní činnosti, postavili domečky se zahrádkou. Při stavění jim pomáhal králíček Peťulda, kterého žáci museli naprogramovat. Domečky se všem povedly, hodina se dětem líbila (foto  zde  ).

07.03.2019 - Návštěva hasičské stanice v Modřanech, 6.A (J. Darániová)

Ve středu 6. 3. navštívila třída 6. A hasičskou stanici v Praze - Modřanech. Nejprve jsme si popovídali o ochraně člověka při mimořádných situacích (při požáru, povodni, úniku chlóru nebo čpavku ze stadionu apod.) ...

Celý článek >

06.03.2019 - Den otevřených dveří pro MŠ (M. Buchar)

Ve středu 6. 3. přišly do naší školy na návštěvu děti z mateřských škol Chmelová, Mládežnická a Zvonková. Ve školní jídelně pro ně bylo připraveno malé občerstvení a program Klubu malých debrujárů, ve třídách 1. a 2. ročníku byli budoucí prvňáčci zapojeni do výuky (foto  zde  ).

05.03.2019 - Zeměpisná olympiáda, 2. stupeň (L. Nevařilová)

Dne 26. února 2019 se konalo obvodní kolo zeměpisné olympiády, kde naši školu reprezentovaly dvě žákyně: Anna Marie Gončárová (7. B), která ve své kategorii B obsadila 8. místo a Karolína Štukavcová (9. třída), která se v kategorii C umístila na krásném 5. místě.
Blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

26.02.2019 - Jeden svět na školách, 8.A (K. Málek)

Jeden svět na školách je jedním ze vzdělávacích programů organizace Člověk v tísni, do kterého se nově zapojila také naše škola. Projekt napomáhá k výchově, učí žáky kriticky přistupovat ...

Celý článek >

10.02.2019 - Hravá matematika, 3. B (R. Lipusová)

V pátek  8. února děti ze 3.B poprvé navštívily počítačovou pracovnu, kde se jich velmi fundovaně ujala p. učitelka Lišková. Spolu s ní si vyzkoušely jedno z kol mezinárodní matematické soutěže SPEEDMAT. Výborných výsledků dosáhl žák Ondřej Lev. Děti byly počítáním v pracovně tak nadšeny, že ji určitě do konce školního roku ještě navštíví.

07.02.2019 - Speedmat, I.st. (J. Lišková)

V prvním pololetí se zapojily některé třídy prvního stupně do mezinárodní matematické soutěže Speedmat, která probíhala pod vedením paní učitelky Liškové v počítačové pracovně. Dnes byly předány diplomy nejlepším počtářům ze školy, prvních pět míst obsadili žáci 2. A. Tomáš Pospíchal dokonce obsadil druhé místo mezi všemi zúčastněnými školami a stal se matematickým talentem. Na dalších místech se umístili: Tomáš Venta, Václav Břicháček, Hugo Olmer, Tomáš Temiak. Gratulujeme!!! (foto  zde  ).

07.02.2019 - Hravá chemie, 8.tř. (J. Lišková)

Tento týden proběhly hodiny chemie v osmých třídách názornou formou "škola hrou". Žáci skládali molekuly některých anorganických sloučenin. Názorně si vymodelovali vazby mezi jednotlivými atomy, lépe si uvědomili z jakých atomů se molekuly skládají (foto  zde  ).

05.02.2018 - Detektor setmění, 9. tř. (M. Preclíková)

Dne 5. 2. 2019 ukončili žáci 9. ročníku výuku v rámci ČSP v elektrodílnách SŠ elektrotechniky a strojírenství, Jesenická 1, Praha 10. Všichni úspěšně zvládli sestrojení detektoru setmění (foto  zde  ).