Aktuálně z naší školy

30.05.2019 - Čarohraní s chemií, 1. třídy + 3. A, 3. C (M. Maskaluková)

Paní učitelka Lišková a její 2 žáci si pro děti ze ŠD připravili hned několik pokusů. Děti viděly nehořlavé ruce i mizející látku. Zjistily, jak si doma vyrobit vlastní lávovou lampu a z čeho se vyrábí taková sloní pasta. Po pokusech ve třídě jsme se přesunuli na velké finále ven na zahradu, kde na nás čekal gejzír a raketa. Děti byly z pokusů nadšené! Paní učitelce a pomocníkům ještě jednou moc děkujeme (foto  zde  ).

28.05.2019 - V Senátu s Hravým architektem, 4.A, 4.B (J. Peltanová)

28. května žáci 4.A a 4.B navštívili Den dětí v Senátu s Hravým architektem – slavnostní zahájení výstavy "100 let hravé architektury". V nádherné Valdštejnské zahradě a krásné ...

Celý článek >

27.05.2019 - ArtBotič - literární soutěž (M. Kubů)

V pondělí 27. května v Emauzském klášteře proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků literární soutěže ArtBotič. Cílem soutěže je podpora českého jazyka, kreativity, duševního rozvoje, ale i generační porovnání různých pohledů na život, neboť soutěže se účastní děti, dospělí i senioři. Téma letošního ročníku znělo: Jaký význam má pro můj život literatura? Účastníci mohli zadané téma zpracovat formou poezie, či prózy. Konkurence v soutěži byla vysoká, literární práce posuzovala odborná porota, mezi nimiž se nacházela řada spisovatelů a režisérů. V kategorii pro děti, mládež a studenty se umístila na krásném 3. místě Eliška Fabingerová z 8. B, která téma zpracovala formou originální básně. Gratulujeme.

28.05.2019 - Keramická dílna, 1. třídy ŠD (M. Maskaluková)

Děti ze 6., 7. a 8. oddělení ŠD měly možnost si vyzkoušet práci hrnčíře. Někteří s keramickou hlínou pracovali dokonce poprvé, ale výrobky se všem moc povedly. Vytvořili jsme misky z válečků. Po vypálení v peci budeme misky ještě glazovat a opět vypalovat. Máte se na co těšit (foto  zde  ).

18.05.2019 - Poznávací zájezd do Anglie, 2. stupeň (V. Kunc)

Skupina žáků 2. stupně odjela v sobotu 18. května pod vedením Mgr. V. Kunce a Mgr. L. Nevařilové na poznávací zájezd do Anglie do Bournemouthu. Jak cesta probíhá? ...

Celý článek >

21.05.2019 - Výlet Olomouc a Brno, 6.B a 9. třída (M. Bartošová)

Dne 21. 5. jsme se společně vydali na výlet do Moravského krasu. Navštívili jsme Punkevní jeskyně a známou propast Macochu. Zážitkem byla ...

Celý článek >

23.05.2019 - Rudný a uhelný důl, 9. tř.(J. Lišková)

Ve čtrtek 23. 5. navštívili žáci 9. třídy maketu rudného a uhelného dolu v Národním technickém muzeu. V dolech žáky nejvíce zaujaly figuríny horníků v životní velikosti, které spolu se zvukovými ukázkami dokreslovaly skutečnou atmosféru dolů. Navíc do makety uhelného dolu bylo dovezeno několik tun uhlí z Kladna a důlni stroje z Ruska. Žáci zjistili, v jakých nelehkých podmínkách museli horníci pracovat (foto  zde  ).

21.05.2019 - Národní technické muzeum, 8. ročník (H. Poláčková)

V úterý 21. května navštívili žáci 8. tříd Národní technické muzeum. Během prohlídky absolvovali také exkurzi do dolu, kde se seznámili s různými způsoby těžby. Vedle exkurze žáky nejvíce zaujaly exponáty vlaků, aut a letadel a expozice věnované hodinám a vývoji domácích spotřebičů (foto  zde  ).

16.05.2019 - Čarovná chemie, ŠD (S. Falářová)

Pod Názvem "Čarovná chemie" připravila paní učitelka J. Lišková se svými pomocníky z 8. A Vadimem Baranyukem a Kubou Dostálem pro děti ze ŠD zajímavé odpoledne. Ukázky chemických pokusů byly úžasné a není divu, že se dětem zpět do ŠD vůbec nechtělo (foto  zde  ).

16.05.2019 - Podolská vodárna, 8.B (J.Lišková)

16. 5. navštívili žáci 8.B s paní učitelkou J. Liškovou Muzeum pražského vodárenství v Podolí. Dozvěděli se o zásobování Prahy vodou od 12. století až po současnost. Na mapě zjistili, kterou část Prahy zásobuje úpravna vody Želivka a kterou úpravna vody Káraný. Pan průvodce nás informoval i o funkčnosti Podolské vodárny jako zásobního zdroje pitné vody pro Prahu. Žáci se dozvěděli mnoho zajímavých informací (foto  zde  ).